Naslovna fotografija: kroshka__nastya na Freepik.

Od neonskih trendov do subtilnih pastelnih odtenkov, izbrana barva laka za nohte pove nekaj malega tudi o vas samih. Da boste za naslednji dogodek ali srečanje izbrali najbolj ustrezno barvo, poglejmo, kakšno sporočilo izražajo najbolj priljubljene barve lakov.

Rdeča

Večna klasika, ki običajno sovpada z bolj glamuroznim slogom. Je barva, ki jo je skorajda nemogoče spregledati, pa čeprav je izredno pogost izbor. Izraža samozavest, strast, energijo in vsem prisotnim oznanja, da ste pripravljeni izstopati iz povprečja. Poleti se priporoča rdeče lake z oranžnimi podtoni, v hladnejših in bolj turobnih mesecih, pa si lahko privoščite temnejše, bordo nianse. Čeprav gre za bolj izrazito barvo, je lak v rdečih tonih prav zato, ker ostaja večna klasika, primeren tudi kot del poslovnega ali bolj ‘casual’ sloga.

Neonske barve

Že nekaj poletij zapored izrazite, električne, neonske barve ostajajo priljubljen trend pri lakih za nohte in vse kaže, da se bo ta ljubezen do živahnih barv nadaljevala še naprej. Sploh v času dopustov povpraševanje po neonskih barvah lakov poskoči, saj to niso odtenki, ki so sicer najbolj primerni za bolj konservativna pisarniška okolja. Neonske barve odražajo predvsem željo po spremembah in avanturah, ljubezen do spontanosti in igrivosti. A previdno: laki z neonskimi barvami morajo biti nanešeni še toliko bolj profesionalno, saj lahko v primeru slabo opravljenega nanosa izpadejo ceneni.

Bela

Bela je zadnje čase vedno bolj popularna barva za nohte. Je barva, ki simbolizira čistost, svežino in enostavnost in te značilnosti se odražajo tudi pri ženskah, ki jim je bela barva laka za nohte ena najbolj priljubljenih. Nohti, lakirani z belim lakom, izražajo preprostost, harmoničnost, idealizem, tudi natančnost, preudarnost in premišljenost. Če ste ljubiteljica belega laka za nohte, imate zelo verjetno optimalno pospravljen dom. Bela barva laka je sicer primerna za vsak čas v letu – poleti deluje sveže in izrazito, sploh ko sonce doda koži temnejši ten, pozimi pa čisto in sofisticirano. Vas pa želimo opozoriti, da se pri beli barvi laka hitreje opazijo razpoke ali poškodbe, zato je to barva, ki zahteva nekoliko več truda za vzdrževanje.

Foto: Oleg Ivanov na Unsplash

Črna

Morda na prvi pogled priljubljena barva rokerjev, a je v resnici črn lak za nohte v različnih variacijah zelo priljubljen tudi kot del najbolj elegantnih slogov. Nohti, lakirani s črnim lakom, sporočajo skrivnostnost, moč, individualnost in avtoriteto. Je barva, po kateri posežejo ljudje z močnim karakterjem, ki so po naravi sicer nekoliko bolj introvertirani, preudarni, tihi, a obenem vedno pripravljeni, da se borijo za svoj prav.

Rožnata

Svetla rožnata barva laka za nohte je ultimativni nevtralni izbor. S to barvo ne morete zgrešiti, ne glede na to, kakšen je vaš osebni slog in v kakšnem okolju se boste znašli. Laki v različnih pudrnatih odtenkih rožnate so primerni za službo ali zmenek, za elegantne večerje in sproščene zabave. Okolici s to barvo sporočate, da cenite profesionalizem, da vam je mar, kaj si drugi mislijo o vas in da vam je urejenost zelo pomembna. Na drugi strani pa s to barvo oddajate tudi namig, da ste romantična oseba, ženstvena in občutljiva.

‘Nude’ barva

T.i. ‘nude’ odtenki ponudijo ženstveno eleganco brez izstopanja. Jennifer Aniston je dolgoletna pripadnica lakov za nohte v ‘nude’ odtenkih, ki na eni strani sporočajo, da ste zaščitniški in morda nekoliko nedostopni, po drugi strani pa zapovedani urejenosti in glamurju brez potrebe, da se uklanjate vsakemu modnemu trendu.

Foto: Sarah Cervantes na Unsplash

Francoska manikira

Še ena prekrasna klasika razkriva glamur na bolj konservativen način. Izbor žensk, ki vedo, da ne potrebujejo posebne barve laka za nohte, da bi jih ta kakorkoli definiral. Francoska manikira odraža prepričanost v svoje sposobnosti, v svoj videz in v svoja stališča. Elegantna rešitev za vsako priložnost.

Modra

V psihologiji barv modra resda simbolizira mir, stabilnost in umirjenost, a je sporočilo te barve, ko se jo izbere kot lak za nohte, precej drugačna. Modri lak namreč ni kar za vsakogar. Je barva, ki kliče po zabavi in eksperimentiranju, zato jo izberejo predvsem ženske, ki živijo bolj adrenalinsko življenje in so venomer v iskanju navdušujočih pustolovščin. Modri lak za nohte okolici sporoča, da ste mladostni, živahni, zabavni in vedno pripravljeni na nove stvari.

Prozorni lak

Brezbarvni, prozorni lak je najbolj enostaven način za urejen videz rok. Ženske, ki najraje izberejo prozoren lak, so običajno predane preprostosti – čeprav imajo pogosto zelo hektičen urnik, ne komplicirajo in ne izgubljajo časa s pretiranim analiziranjem, prav tako se ne uklanjajo modnim smernicam ali mimobežnim trendom. Pomembno jim je, da so stvari narejene, cenijo učinkovitost, iznajdljivost in predanost.