Zgodilo se je po spletu nepričakovanih okoliščin. V družinski hiši je bil na voljo prostor za oddajo, takrat še v tretji delovni fazi, prvotno načrtovan za malo garsonjero. Z malce premisleka in smiselne postavitve opreme, pa se je izkazalo, da bi taisti prostor lahko funkcioniral tudi kot odličen kotiček za butični kozmetični salon. Odločitev je padla – pa naj bo salon.

Že od začetka sem vedela, da ne želim, da je to le še en lepotni salon. Želela sem si, da bi moj salon vsaj v nekaterih pogledih deloval drugače. Bolj intimno. Brez rutiniranega, industrijskega lepotičenja. Ključno vodilo mi je bilo, da bi to bil majhen, nežno osvetljen prostor, kjer ni gneče, čakanja in občutka ‘servisiranja’. Zamislila sem si ga kot nekakšno celostno izkušnjo za stranko, ki se iz vrveža vsakdana za uro ali dve ugnezdi v tem kotičku in prepusti razvajanju in negi. Kmalu po prvi ideji se je rodil lepotni studio.

Pred leti, ko sem delala v nekaterih večjih kozmetičnih salonih, sem odkrila, da to delo vključuje več kot le storitev. Stranka se ti prepusti in je, vsaj v konceptu novodobne obremenjenosti z videzom in mladostjo, razkrita v zelo ranljivem položaju. Posledično se veliko strank v rokah kozmetičarke sprosti tako, kot se drugače ne morejo. Nekatere spregovorijo in se potopijo v klepet. Tudi o najbolj intimnih podrobnostih iz zasebnega življenja. Nekatere popolnoma izklopijo misli in si dovolijo, da svet za njih za nekaj časa sploh ne obstaja. Nekatere zaspijo.

Stranka, ki se prepusti ugodju, ki si dovoli uživati in ki se ob tem počuti varno, je neprecenljivo darilo v tem poslu. In je razlog, da v tem tako uživam. Da to lahko ponudim, četudi ne več kot aktivna kozmetičarka ampak kot lastnica salona, krojenega po standardih, v katere sem od nekdaj verjela. In si jih tudi sama želela, ko sem tovrstne salone obiskovala.

Da pa bi lahko ponudila strankam točno to, kar sem s svojim salonom želela, sem morala najti ustrezno kozmetičarko. In moram priznati – iskanje ni bilo lahko. V osmih letih, kolikor časa je salon odprt, sem spoznala nabor izvrstnih kozmetičark in istočasno naletela na prav toliko neprofesionalnih in neuvidevnih posameznic, ki mi bodo za vselej ostale kot lekcija previdnosti pri presojanju novih poznanstev, sploh na profesionalnem področju.

Danes je vse tako, kot mora biti. Kozmetičarka, ki je zdaj v našem salonu že nekaj let, je postala srce in duša studia Bodylicious. Verjamem, da je prav ona eden od ključnih razlogov, zakaj toliko strank, ko se prvič spozna s tem malim salonom, postane rednih obiskovalk. Skrb, nega, zatišje pred zunanjim svetom in storitve, ki jih z nasmeškom na obrazu opravlja prijazna in inteligentna kozmetičarka. Vse, kar sem hotela. Končno.